Personenalarmsystemen

 
Voor wie?
 
Zieken en senioren bij wie zelfstandig wonen een bepaald risico met zich meebrengt, kunnen een beroep doen op het personenalarmsysteem. Eenieder die over het vereiste doktersattest beschikt, kan het systeem aanvragen.
 
 
Wat?
 
Het personenalarmsysteem bestaat uit een zendapparaat dat onder de telefoon wordt geplaatst. Er is een afstandsbediening in de vorm van een halssnoer of een polsband, die u dus steeds binnen handbereik hebt.
 
 
Hoe werkt het?
 
Een eenvoudige druk op de knop stelt u automatisch u in verbinding met de spreek- en luistercentrale. Deze centrale is dag en nacht bemand, en indien nodig wordt een hulpverlener opgeroepen. Dit kunnen uw kinderen, uw buren of (bij spoedeisende omstandigheden) de hulpdiensten of de dienst 100 zijn.
 
 
Kosten personenalarmsysteem

De persoonlijke bijdrage (vast bedrag) is 12,39 euro per maand. Het toestel wordt geplaatst op huurbasis en blijft eigendom van het OCMW. Er is geen waarborg te betalen.
 
U kunt meer informatie aanvragen bij Martine De Meersman op het nummer 053 72 29 27 of via ons online feedback formulier, of e-mail.
 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory