Winternoodplan start op 1 december

Vanaf 1 december 2020 tot 28 februari 2021 is het Winternoodplan van kracht voor de dag- en nachtopvang van daklozen. Vriest het nog na 28 februari, dan blijft de wintercapaciteit van de nachtopvang langer lopen. 

Nachtopvang voor daklozen bestaat het hele jaar door. Normaal staan er 10 bedden permanent klaar om mensen, die op een bepaald ogenblik geen dak boven hun hoofd hebben, snel een slaapplaats te bieden. Door de corona-uitbraak is dit uitgebreid naar 12 bedden. 
Met de start van het winternoodplan zullen er standaard 14 plaatsen beschikbaar zijn en wordt dit aantal, indien nodig, nog opgedreven. Bij extreme kou (0° of kouder) kan iedereen een onbeperkt aantal nachten doorbrengen in de Nachtopvang. Wanneer het niet vriest, kunnen daklozen tot 5 nachten per 14 dagen in de Nachtopvang verblijven.

Dagopvang voor daklozen in De Brug
Op dinsdag 1 december 2020 gaat de dagopvang ‘Warme Winter’ in De Brug van start. De Vlaamse en federale coronamaatregelen staan de opening van De Brug voor daklozenopvang toe.
 
De dagopvang biedt een warme plek en veilige plek in de buurt voor wie dat nodig heeft. Men kan er terecht voor een kop soep of koffie en af en toe vindt er een activiteit plaats. Ook hulpverleners zijn aanwezig. De Brug is elke dag (ook in het weekend) open van 10 tot 17.30 uur. Enkel op dinsdag sluit de Brug om 13 uur. De andere activiteiten in De Brug (zaalverhuur, sociaal restaurant) blijven momenteel nog steeds gesloten volgens de geldende coronamaatregelen.
 
De nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt toegepast (afstand houden, mondmasker dragen, ontsmetting, maximumcapaciteit, gescheiden looprichtingen...). Er zijn ten allen tijde ook 2 dienstverleners van CAW Oost-Vlaanderen vzw aanwezig die de dagopvang begeleiden en toezien op het naleven van deze maatregelen.

Door de coronamaatregelen is dagopvang in de lokale dienstencentra momenteel niet mogelijk. Van zodra zij hun werking opnieuw mogen opstarten, zal nagegaan worden of ze, net als voorgaande jaren, hun deuren kunnen openzetten voor het bieden van een warme plek voor dak- en thuislozen. 
 
Contactgegevens & openingsuren
OCMW Aalst - Zorgbalie, Werf 9, 9300 Aalst, 053 77 24 24, info.ocmw@aalst.be 
CAW Oost-Vlaanderen – Residentieel Centrum, Lazaretstraat 9, 9300 Aalst, 0800 13 500
(kantooruren) vanaf 19.30 uur: op het nummer 053 60 61 61,
nachtopvang.aalst@cawoostvlaanderen.be.
 
Aalst, 30 november 2020

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory