Vrij bezoek terug mogelijk sinds 14 september

Met het hoopvolle resultaat van onze testafnames (begin september) in het achterhoofd en de richtlijnen van het agentschap die ons aansporen om bezoek zoveel mogelijk toe te laten, kunnen bezoekers sinds maandag 14 september op elk moment van de dag langs komen. De cafetaria's in WZC De Hopperank, WZC Sint-Job en WZC De Faluintjes zijn sinds die dag ook open zoals dat vroeger het geval was: elke dag van 14 tot 18 uur.
 
Met het vrij bezoek op elk moment, is het voor onze medewerkers onmogelijk om toe te zien dat elke bezoeker een mondmasker draagt, zich registreert, de handen ontsmet… Daarom rekenen we op de bezoekers om spontaan deze regels toe te passen. Het is de enige manier om de veiligheid van onze bewoners te garanderen en tegelijkertijd hun bezoekopties zo groot mogelijk te houden!
 
Een bemoedigende knuffel of even de handen vasthouden zijn vaak goud waard voor onze bewoners. Met de huidige richtlijnen ligt dat ook opnieuw binnen de mogelijkheden. Maar de belangrijke voorwaarde is dat de bewoner deel uitmaakt van je persoonlijke bubbel. Als je persoonlijke bubbel al (te) groot is, dan kan die knuffel wel eens verregaande gevolgen hebben. Ga hier dus heel bewust mee om!.
 
Alle richtlijnen op een rijtje:
  • Elke bewoner kan bezoek ontvangen zonder afspraak en op een moment naar keuze. Er is geen beperking op het aantal bezoeken per bewoner.
  • Elke bewoner kan bezoek op de kamer ontvangen. Rekening houdend met de oppervlakte van de kamer, vragen wij om met maximaal 2 bezoekers de kamer te betreden.
  • Bezoekers registreren zich spontaan bij het betreden van het woonzorgcentrum, desinfecteren hun handen met alcoholgel en dragen steeds een mondneusmasker.
  • De algemene bepalingen van de veiligheidsraad (richtlijnen bubbels) gelden ook voor de bewoners van de woonzorgcentra en hun bezoekers.
  • Bewoners zijn vrij om naar buiten te gaan, waarbij ze de beschermingsmaatregelen die buiten het woonzorgcentrum gelden, moeten volgen.
  • De uitwisseling van de propere en vuile was, alsook het meebrengen van voeding of pakketjes kan terug zoals het vroeger was.
  • Deze regeling is van kracht zolang er geen sprake is van een besmetting in het woonzorgcentrum. Is dit wel het geval, dan zal de bovenstaande bezoekregeling aangepast worden aan de situatie van dat ogenblik.
 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory