Stad, OCMW en Huis van het Kind openen duurzame ruilwinkel

Op zaterdag 11 november opent Weg&Weer, een ruilwinkel voor kinderkleding van 0 tot 3 jaar de deuren. In ruil voor het afgeven van kinderkleding krijgen klanten punten waarmee ze  andere kleding uit de winkel kunnen meenemen. De ruilwinkel is gevestigd op de binnenkoer van het oude stadhuis, rechtover het Huis van het Kind.

 
 
Nog te vaak worden perfect bruikbare dingen weggegooid. Kinderen onder de drie jaar groeien heel snel uit hun kledij, die kledij is bijgevolg niet veel gedragen en vaak ook niet versleten. Zonde om  weg te doen. Het succes van ruilwinkels in andere steden zoals Zottegem, Boom en Hasselt is er een goed bewijs van. Om ook in Aalst duurzamer om te springen met al die leuke kinderkledij, diende OCMW Aalst een projectaanvraag in bij de Nationale Loterij voor de realisatie van een ruilwinkel. 
 
Het resultaat is Weg&Weer, een gezellige ruilwinkel op de binnenkoer van het oude stadhuis waar iedereen kinderkleding van 0 tot 3 jaar kan omruilen. Aan ieder kledingstuk wordt een puntenwaarde toegekend, waarvoor je stempels krijgt op je ruilkaart. Voor een t-shirt krijg je bijvoorbeeld 1 stempel, voor een jas 3. En die stempels kun je inruilen voor nieuwe kledij. Dat kan op dezelfde dag of op een later moment.
Met een subsidie van 22 100  euro van de Nationale Loterij is Weg&Weer ingericht als een echte winkel. De medewerkers aanvaarden enkel onbeschadigde, vlekkeloze kledij om een kwalitatief aanbod te garanderen. Tegelijkertijd komt Weg&Weer tegemoet aan het kinderarmoedeplan van de stad. Mensen met een UiTPAS aan kansentarief krijgen een extra duwtje in de rug zodat ook zij over kwalitatieve kinderkledij kunnen beschikken.
 
In de opstartfase is Weg&Weer open op woensdag van 13 tot 15 uur en op zaterdag van 10 tot 12.30 uur. Zowel vaste medewerkers als enthousiaste vrijwilligers staan klaar om de klanten met raad en daad bij te staan.
 
 
Aalst,  8 november 2017

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory