Professionele zorg staat voorop in woonzorgcentra

In zijn woonzorgcentra hecht het OCMW een groot belang aan een gekwalificeerde en professionele zorg voor iedere bewoner. Afgestemde procedures en een uitgebreide gedragscode ondersteunen het gekwalificeerd personeel bij het uitvoeren van de zorgverlening.
Wij betreuren dan ook de feiten die zich in WZC Mijlbeke hebben voorgedaan. Zodra we op de hoogte werden gebracht dat een bewoner zowel met een laken werd gefixeerd maar ook eens in een transportkar voor linnengoed is geplaatst, hebben wij onmiddellijk actie ondernomen en duidelijk gemaakt dat wij dit niet tolereren op de werkvloer. 

Een steeds toenemende zorggraad maakt dat de werkdruk inderdaad hoog kan zijn en het OCMW doet al het mogelijke om personeelstekorten snel in te vullen. De verantwoordelijken en de directie volgen via permanente metingen de personeelsbezetting op de voet en sturen bij waar nodig. Wij onderschatten geenszins de impact die werken in een woonzorgcentrum met zich meebrengt, maar mogen niet toestaan dat professionele zorgrichtlijnen meer dan eens en flagrant overschreden worden. In het belang van de betrokkenen, instellingen en personeelsleden en omwille van de privacy en het lopende onderzoek, kunnen we niet verder ingaan op de zaak. 

Het is spijtig dat dit voorval de kwalitatieve inzet en professionaliteit van zovele zorgverstrekkers in de schaduw zet. Het bestuur en de directie apprecieert  alle inspanningen die de ongeveer 600 andere medewerkers dagelijks leveren om onze bewoners wel de nodige zorg aan te bieden.

Aalst, 13 december  2016

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory