OCMW-projecten in een stroomversnelling

In 2016 bereikten verschillende OCMW-projecten een belangrijke mijlpaal. Dat blijkt duidelijk uit het activiteitenverslag dat de OCMW-raad onlangs goedkeurde. Niet alleen de twee bouwprojecten werden startklaar gemaakt, ook het verwerven van de eigendomsakte van de rijkswachtkazerne en de gezamenlijke zorgbalie van stad en OCMW hebben de toon in 2016 gezet.
 
Naast haar "dagelijkse” werking heeft het OCMW in 2016 naarstig doorgewerkt enkele belangrijke dossiers. De cluster Ouderenzorg haalde de bouwvergunning binnen voor de bouw van twee nieuwe woonzorgcentra en stelde een aannemer aan. Daarmee kon de bouw begin dit jaar starten. 
Nog in 2016 konden we eindelijk de voormalige rijkswachtkazerne aankopen. Een belangrijke mijlpaal voor de stad en het OCMW om een nieuwe plek in de stad te creëren waar mensen en talent centraal staan. 
 
Net als bij De Gendarmerie slaan de stad en het OCMW ook voor andere dienstverlening steeds meer de handen in elkaar. Dit jaar werd een volwaardige zorgbalie in het administratief centrum ingericht, waarmee de burger vlotter de weg vindt naar de diensten van het OCMW. Niet enkel de zichtbaarheid van de balie is een troef, ook de directe dienstverlening ging er op vooruit: heel wat mensen die zich bij de balie aanmeldden, kregen meteen en ter plaatse een intakegesprek. 
 
Bijgevolg draaiden de sociale diensten van het OCMW ook op volle toeren. 849 mensen ontvingen in 2016 een leefloon van het OCMW, waarmee we de stijgende lijn van de twee afgelopen jaar voortzetten. In het activeringstraject, meer bekend als "artikel 60”, hebben in het afgelopen jaar 101 mensen het traject succesvol doorlopen. Dat zijn er bijna 30 meer dan in 2015. 
Niet alleen op de werkvloer realiseerden we ambitieuze plannen, ook het financieel plaatje blijft kloppen. Door jarenlang een strak en zuinig beleid te voeren, zal het OCMW erin slagen om de twee bouwprojecten te financieren met enkel eigen middelen en zonder verhoging van de vastgelegde stadstoelage.
 
Wie het allemaal in detail wil nalezen, kan dat voortaan doen via het internet: net als vorig jaar presenteert het OCMW het activiteitenverslag als een microsite, waar je digitaal even gemakkelijk door bladert als door een geprinte versie. Wie het activiteitenverslag 2016 van het OCMW wil raadplegen surft naar  http://www.ocmwaalst.be/activiteitenverslag.aspx
Toch liever een papieren versie? Er is altijd nog een printversie (tekst en cijfers met eenvoudige opmaak) online beschikbaar die men als pdf kan downloaden en/of afprinten.

Aalst, 29 juni 2017

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory