Innovatieve beweegruimte in WZC De Faluintjes

Niet langer weggestopt in de werkruimte van de kinesisten, maar centraal op de afdeling geven bewoners het beste van zichzelf in de nagelnieuwe beweegruimte. Bij het gebruik van de typische toestellen zoals een hometrainer, een klimrek en een dubbele barre, gaat het er gezellig aan toe. Terwijl de ene bewoner volop virtuele kilometers aflegt, kijkt een andere medebewoner vanop de sofa toe. En dat is net de bedoeling: elke bewoner zoveel mogelijk de kans geven om op elk moment van de dag te kunnen bewegen.

Bewegen is essentieel. Een Nederlands onderzoek gaf het onlangs nog aan: bewoners in zorginstellingen bewegen veel te weinig. Terwijl dat net goed is voor de gezondheid en zelfredzaamheid. En het verhoogt de levenskwaliteit. Een paar jaar geleden investeerden Stad Aalst en OCMW al in aangepaste fietsen om met de bewoners korte fietstochten te maken. Met deze beweegruimte gaan we nog een stapje verder en kunnen onze bewoners ook bij slecht weer onder begeleiding aan hun conditie werken.
 
Kinesisten Maarten en Jürgen zijn de bezielers van de beweegruimte. In plaats van enkele dure toestellen aan te kopen, kozen ze voor kleinere hulpmiddelen die ze creatief kunnen inzetten. 

En dat werkt duidelijk. De bewoners zijn de sportieve uitdagingen ondertussen al aangegaan. Er is zelfs een grote fietsclub waar de leden hun wekelijkse kilometers bijhouden en in de zomer hun eigen Tour de France rijden! Ondertussen hebben ze samen al 8 keer de weg naar Compostella afgelegd. Kilometerkampioen Greta reed deze week haar 2.500ste kilometer, goed voor een nieuw brevet.

Op zondag 15 mei, Dag van de Zorg,  stelt WZC De Faluintjes de beweegruimte voor aan het grote publiek. Van 10 tot 17 uur is iedereen welkom in WZC De Faluintjes!

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory