De Gendarmerie verwelkomt Kisp als eerste partner

De Gendarmerie heeft zijn start niet gemist. Amper twee maanden na de conceptvoorstelling ligt de huurovereenkomst met de eerste partner op tafel. Volwassenenonderwijs Kisp zal op De Gendarmerie in september starten met tweedekansonderwijs in dagopleiding. Daarmee is de toon gezet voor meer tijdelijke invullingen die talent of creatieve ideeën stimuleren en die dit najaar een plaats krijgen op de site.
 
 
Eind april werd het project  rond talentontwikkeling op de voormalige rijkswachtsite (Denderstraat 22) door de stad en het OCMW voorgesteld onder de naam ‘De Gendarmerie: broedplaats voor talent’. Doel is een nieuwe ontmoetingsplek en bakermat voor talentontwikkeling te creëren. Omdat de definitieve vorm en inhoud van de site pas tegen 2018 uitgewerkt zal zijn, geven de stad en OCMW de kans aan tijdelijke initiatieven rond talent om de site in te palmen en zo een eerste inkijk te geven in wat de site in de toekomst zal bieden.
 
Voorzitter Sarah Smeyers: "Wie op de Ondernemersaward aanwezig was, kon er niet naast kijken: De Gendarmerie heeft alles in huis om een bruisende locatie te worden waar je je talenten kan aanspreken of ontwikkelen. Met Volwassenenonderwijs Kisp brengen we één van de grootste centra voor volwassenonderwijs in Vlaanderen naar onze site om talent ten volle te laten ontplooien. Een mooie aanloop naar onze andere tijdelijke invullingen die in het najaar geleidelijk op de site zullen verschijnen.” 
 
Afbeeldingsresultaat voor kisp
Volwassenenonderwijs Kisp is alvast enthousiast over De Gendarmerie als broedplaats voor talent. Stephan Devreese, algemeen directeur: "We dragen onze baseline Jouw talent, onze passie hoog in het vaandel. Met ons volwassenenonderwijs zetten we volop in op talentontwikkeling. De Gendarmerie profileert zich als broedplaats voor talent, waardoor het voor ons nu al aanvoelt als thuiskomen. Aalst is een stad in beweging waarin Kisp als organisatie in beweging, perfect past. Mahatma Ghandi wist het lang geleden al: De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. In De Gendarmerie gaan we de Aalstenaars een toekomst boordevol nieuwe mogelijkheden aanbieden”.
 
Op De Gendarmerie zal Kisp vooral inzetten op opleidingen die leiden tot het behalen van een diploma secundair onderwijs (tweedekansonderwijs). Die zijn een antwoord op de uitval in het secundair, maar ook voor wie wil werken en studeren, voor wie een meer boeiende job wil vinden of wie nadien wil verder studeren in het hoger onderwijs. Concreet zal Kisp de aanvullende algemene vorming (AAV) en de beroepsgerichte opleidingen zorgkundige en begeleider in de – buitenschoolse – kinderopvang, aanbieden. In De Gendarmerie zullen de cursisten zorgkunde overdag les volgen op school. Binnen de opleiding begeleider in de – buitenschoolse – kinderopvang, kunnen de cursisten een deel van het traject via afstandsonderwijs volgen. Zo krijgt de cursist nog meer ruimte om de opleiding te combineren met een job en/of gezin.
 
"De Gendarmerie zal meegroeien met de ideeën die er ontstaan. Door te werken met tijdelijke invullingen die alle invalshoeken van talent beslaan, leggen we de basis voor een sterk concept waar alle Aalstenaars mee gebaat zijn. Tegelijkertijd zal onze broedplaats voor talent zorgen voor een opwaardering van een site die al veel te lang leeg staat en een unieke ligging heeft in een stadsdeel in volle ontwikkeling. Vlakbij het station en op een boogscheut van de Rechteroever.”, besluit Sarah Smeyers. 

Aalst, 13 juni 2017

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory