Bezoekverbod WZC blijft van kracht

Sinds 12 maart is er een bezoekverbod van kracht in alle woonzorgcentra van Aalst. Ook na de beslissing van de nationale veiligheidsraad om bezoek onder voorwaarden toe te staan, blijft het bezoekverbod in Aalst voorlopig gelden. 
Gisteravond kondigde de nationale veiligheidsraad aan dat bezoek onder voorwaarden in de woonzorgcentra moet kunnen. Geen bezoek meer van familie en vrienden is voor veel bewoners zwaar om dragen. Stad en OCMW hebben hier alle begrip voor maar zijn ervan overtuigd dat de opheffing te vroeg komt.

De voorbije twee weken hebben we ervaren dat het coronavirus uiterst besmettelijk is en dat de woonzorgcentra hier heel kwetsbaar zijn. Vele woonzorgcentra hebben met man en macht gewerkt aan extra maatregelen en actieplannen om een verdere verspreiding tegen te gaan. Door een beperkte bezoekregeling toe te staan kunnen al deze maatregelen een maat voor niets worden. De deuren letterlijk openzetten betekent ook de deuren wagenwijd openzetten voor het virus, meer besmettingen en meer risico op het overlijden van kwetsbare ouderen.
 
Dit is geen makkelijke beslissing maar wel een fundamentele afweging van volksgezondheid. Wij vragen dan ook aan bewoners en hun familieleden om begrip te hebben voor deze beslissing. Wij zouden niets liever willen dan opnieuw bezoek toe te laten in de woonzorgcentra maar daar is het momenteel écht nog te vroeg voor.


Aalst, donderdag 16 april 2020

namens het college van burgemeester en schepenen

Wim LeermanChristoph D’Haese
algemeen directeurburgemeester

Sarah Smeyers
schepen voor Sociale zaken, Wonen, Welzijn, Ouderenzorg, Samenleving

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory