Aangepaste bezoekregeling WZC vanaf 25 juli

Strengere maatregelen noodzakelijk
Met de cijfers van het aantal besmettingen in ons land die blijven stijgen en die steeds meer geografisch verspreid zijn, heeft de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg voor de woonzorgcentra strengere richtlijnen ingesteld om een algemene lockdown van de voorzieningen te vermijden. 
Op basis daarvan, en in overleg met alle Aalsterse woonzorgcentra, hebben we onze bezoekregeling bijgesteld. Een absolute noodzaak, gezien de situatie, om de veiligheid en de bezoekmogelijkheid van onze bewoners zoveel mogelijk te kunnen blijven garanderen. Wij vragen dan ook om zeer voorzichtig te zijn en deze regels in acht te nemen als je op bezoek komt. 


Geen bezoek meer in de kamer
De Vlaamse Task Force is duidelijk: bezoek op de kamer is momenteel een te groot risico. Daarom zullen de bezoekjes vanaf zaterdag 25 juli enkel nog in de cafetaria kunnen plaatsvinden. In de cafetaria hebben we extra maatregelen genomen (bijv. plexi-schermen) om dat bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Tijdens het bezoek is het mogelijk (geen verplichting) om een drankje te nuttigen. Na elk bezoek ontsmetten we al het materiaal in de cafetaria. 

Het is nog steeds mogelijk om met de bewoner, binnen het tijdsbestek van het bezoek (half uur), eventjes een wandeling te maken in de tuin. Om te vermijden dat personen elkaar kruisen, is er een aparte in- en uitgang ingericht. 


Maximaal een half uur
Door de extra veiligheidsmaatregelen is de capaciteit van onze cafetaria beperkt. 
Op bezoek komen is elke werkdag nog steeds mogelijk van 13 tot 16 uur. Ook het avondbezoek op donderdag en het bezoekblok op zaterdagnamiddag blijven behouden. Om iedereen de kans te geven om minstens 1 keer per week op bezoek te kunnen komen, zijn de bezoeken echter beperkt tot een half uur. Per bezoek zijn er maximum twee personen per bewoner toegelaten. Voor elk bezoek maak je een afspraak. Registratie van elk bezoek is nog steeds verplicht. 

Mondmasker verplicht
We blijven vasthouden aan de regel om altijd een mondmasker te dragen tijdens de volledige duur van je bezoek. 
Enkel wanneer je aan tafel zit en wil drinken, kan je het mondmasker even afzetten.

Afstand houden
Hoe graag we het zouden willen, momenteel is het echt geen optie om te knuffelen, handen vast te houden etc. De Vlaamse Taskforce stelt dat de bezoekers van bewoners steeds 1,5 meter afstand houden, zelfs als ze deel uitmaken van dezelfde sociale bubbel! 
Wie op bezoek komt, moet rekening houden met de richtlijnen over het aantal personen in de sociale bubbel van onze bewoners. Daarvoor gelden dezelfde aantallen zoals opgegeven door de nationale veiligheidsraad (op 24/7 zijn dat 15 personen).

Brengen en ophalen was
Nu kamerbezoek geen optie meer is, zal de was opnieuw centraal worden verdeeld. Wie op bezoek komt, kan de propere was afgeven op de daarvoor aangegeven plaats. Ook geschenken voor de bewoners kan je daar afgeven. 
Zorg er dus zeker voor dat alle pakketten goed voorzien zijn van de gegevens van de bewoner. De vuile was zal het personeel klaarzetten op de dag van het bezoek zodat jullie deze dan mee kunnen nemen. Er is geen apart moment om de was op te halen of te brengen. 

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory