Aangepaste bezoekregeling woonzorgcentra

Naar aanleiding van de versoepelde federale maatregelen over bezoek in woonzorgcentra, vond er deze namiddag een overleg plaats tussen alle 11 Aalsterse woonzorgcentra.  Burgemeester Christoph D’Haese beslist dat vanaf 9 juni de woonzorgcentra zelf het bezoekrecht kunnen regelen in functie van de laatste federale richtlijnen. 

Een eerdere politieverordening hield in dat de bezoekregeling in alle Aalsterse woonzorgcentra uniform geregeld werd. Zo was er enkel bezoek mogelijk op weekdagen, na reservatie en helemaal niet op de kamer. Door de opheffing mag ieder woonzorgcentrum vanaf 10 juni zelf bepalen hoe het bezoek verloopt, uiteraard door rekening te houden met de federale richtlijnen.

Volgens de nieuwe federale richtlijnen mogen er meerdere personen per week op bezoek komen, moeten ze anderhalve meter afstand houden, een mondmasker dragen en regels rond handhygiëne volgen. Iedere bezoeker moet zich ook registreren.

Ieder woonzorgcentrum heeft zijn eigen aanpak die bij deze versoepeling opnieuw tot uiting mag komen. De federale maatregelen gelden overal, maar ieder centrum mag zijn eigen accenten leggen, om het voor het personeel, de bewoners en de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.

Burgemeester Christoph D’Haese zet graag mee zijn schouders onder de constructieve samenwerking tussen de Aalsterse woonzorgcentra. "De coronacrisis heeft geleid tot de oprichting van de Taskforce Ouderenzorg, zeg maar het overlegorgaan tussen de woonzorgcentra, de ziekenhuizen, de huisartsen en de stad Aalst. De uitdagingen in deze sector waren en zijn nog steeds enorm, maar door samen te werken kunnen we de beste medische, logistieke en menselijke zorg bieden aan onze oudere Aalstenaars.”  


Aalst, dinsdag 9 juni 2020

namens het college van burgemeester en schepenen


Wim LeermanChristoph D’HaeseSarah Smeyers
algemeen directeurburgemeesterschepen

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory