Aalsterse WZC werken voortaan met kleurcodes

Al sinds de uitbraak van corona in het voorjaar, zitten de woonzorgcentra (WZC) uit de Eerstelijnszone Regio Aalst regelmatig samen om het virus op een efficiënte manier aan te pakken. Op basis van de ervaringen bij de eerste uitbraak, de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de huidige medische inzichten, hebben ze een kleurcodesysteem ontwikkeld om een nieuwe uitbraak zoveel mogelijk tegen te gaan. 

De codes gaan van groen tot rood. Elke kleurcode heeft vastomlijnde regels over de zorgverstrekking, het testen van personeel en bewoners maar ook over de bezoekregeling en de werking van de cafetaria. Het maakt dat elk woonzorgcentrum op eenzelfde manier te werk zal gaan, afhankelijk van de kleurcodes die er van kracht zijn.

We spreken van kleurcodes, want elke afdeling van een woonzorgcentrum krijgt een kleurcode. M.a.w. het is perfect mogelijk dat er binnen een woonzorgcentrum verschillende kleurcodes van kracht zijn. Welke kleurcodes van kracht zijn, zal aan de ingang van het woonzorgcentrum uithangen.

De situatie en de geldende bezoekregeling kan verschillen per woonzorgcentrum, al naargelang de toestand. 

Meer informatie over de kleurcodes lees je in deze folder.
 
Aalst, 13 oktober 2020

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory